Науково-педагогічні працівники Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації розпочали цикл інформаційних заходів щодо підвищення обізнаності населення з питань протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми у навчальних закладах Харківської області.

Заходи будуть проводитися спільно з Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» в рамках Програми з протидії торгівлі людьми в Східній Європі, що реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Першим навчальним закладом, де було проведено спільну інформаційну акцію, став Харківський національний медичний університет, перед студентами якого із доповіддю щодо профілактики торгівлі людьми виступила головний спеціаліст відділу вищої освіти і науки управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Наталія Сухорукова.

Професор кафедри захисту інформації факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Носов ознайомив студентів із загрозами, що виникають у кіберпросторі під час користування соціальними комп'ютерними мережами, електронними платіжними системами, іnternet-магазинами тощо, а також дав рекомендації, як захистити свої електроні пристрої.

По закінченні зустрічі студентам було роздано інформаційні матеріали з питань профілактики торгівлі людьми.

Найближчим часом такі ж спільні інформаційні заходи планується провести в інших вищих навчальних закладах Харківської області.

ВЗГ ХНУВС