Викладач кафедри захисту інформації факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Рвачов виступив із доповіддю перед працівниками територіальних підрозділів боротьби з кіберзлочинністю, які зараз проходять стажування в Управлінні боротьби з кіберзлочинністю МВС України.

Доповідь відбулася у м. Києві у приміщенні навчально-тренувального центру УБК МВС України та стосувалась проблем пошуку у мережі Інтернет інформації, що становить слідчий або оперативний інтерес, її належної фіксації та подальшого використання під час розслідування кримінальних проваджень.

У своїй доповіді Олексій Рвачов звернув увагу на особливості використання механізмів пошуку необхідної інформації у соціальних комп’ютерних мережах та належне оформлення отриманих результатів.

Під час зустрічі представник університету презентував веб-сайт навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (на громадських засадах) університету (www.cybercop.in.ua) та веб-сайт «Електронної гарячої лінії з протидії дитячій порнографії в мережі Інтернет» (www.internetbezpeka.org.ua). Останній веб-сайт належить Міжнародному жіночому правозахисному центру «Ла Страда – Україна» (www.la-strada.org.ua), а його адмініструванням відповідно до укладеної угоди між університетом та центром «Ла Страда – Україна» займаються учасники навчально-тренувального центру університету.

Олексій Рвачов розповів про характер повідомлень, що надходять на зазначені веб-сайти, яким чином інформація, викладена в цих повідомленнях, перевіряється, в чому полягає допомога учасників навчально-тренувального центру університету у протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми, ознайомив присутніх з переліком вмінь та навичок у сфері профілактики злочинності, що отримуються та закріплюються учасниками навчально-тренувального центру під час цієї роботи.

ВЗГ ХНУВС