Науково-педагогічним складом кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено перший етап поліцейського квесту «Вбивство в старому місті». Місцем проведення стала пам’ятка архітектури м. Суми «Альтанка». У заході взяли участь 50 учнів 11-х класів м. Суми та Сумської області та студенти 3-4 курсів Сумської філії. Активними учасниками заходу стали й слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції»  Харківського національного університету внутрішніх справ. Вони виконували процесуальні ролі в первинних слідчо-оперативних діях квесту. У заході також взяли участь: слідчий СУ  ГУНП в Сумській області, працівники Управління патрульної поліції в місті Суми, судмедексперт та криміналіст.

Учасники першого етапу поліцейського квесту провели огляд місця події, знайшли свідків, зібрали відбитки пальців та зробили зліпки протекторів взуття, провели інші слідчо-оперативні дії.

Другий етап поліцейського квесту відбудеться у приміщенні Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ. Учасники будуть проводити допит свідків і підозрюваних, упізнання, ідентифікацію за відбитками пальців та слідами взуття, а також обшуки та виявлення вбивці.

ВЗГ ХНУВС