У Харківському національному університеті внутрішніх справ функціонує Юридична клініка, яка надає можливість  кожному курсанту та студенту випробувати себе у правозастосувальній діяльності.

Діяльність Юридичної клініки допомагає підвищувати рівень практичних знань, умінь і навичок студентів і курсантів юридичних спеціальностей. Через роботу Юридичної клініки у навчальний процес впроваджуються елементи практичної підготовки студентів у сфері юридичних послуг, надається правова допомога населенню, проводяться заходи з правової освіти громадян.

Юридична клініка університету надає безоплатну правову допомогу населенню з питань захисту прав і свобод з усіх галузей права відповідно до чинного законодавства України. Формами надання правової допомоги Юридичною клінікою є усні консультації та підготовка письмових консультацій, складання позовних заяв, скарг, клопотань тощо. Консультантами Юридичної клініки є студенти 2-4 курсів. Належна якість правової допомоги забезпечується здійсненням контролю консультантів-викладачів, які надають необхідну методичну та теоретичну підтримку. Робота Юридичної клініки здійснюється відповідно до Стандартів діяльності юридичних клінік України та працює за принципом попереднього запису. Правова допомога надається безпосередньо під час розгляду звернення.

Прийом громадян консультантами Юридичної клініки проводиться протягом навчальних семестрів кожну першу та третю п’ятницю місяця на території ХНУВС, а також в Адміністрації Слобідського району Харківської міської ради.

Консультації по телефону не надаються.

Контакти для звернень -  email: [email protected]