20 лютого на Харківщині відбувається низка заходів із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Разом із представниками органів державної влади, громадськості, у заходах взяв участь перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Дмитро Швець.

Так, у Харківському національному університеті радіоелектроніки було покладено квіти до меморіальної дошки Героя України Євгена Котляра, який навчався у виші. Згодом вшанували пам'ять  Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка – випускника Українського державного університету залізничного транспорту, який також загинув на Майдані, захищаючи честь і гідність Українського народу та його право на самовизначення.

Під час мітингу Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична зазначила: «Саме Герої Небесної Сотні стали тією рушійною силою, яка повернула Україну у європейську сім’ю. Ми повинні пам’ятати ці імена...». Керівник області наголосила, що найкращою даниною пам’яті героїв є розбудова тієї країни, про яку вони мріяли.

 

ВЗГ ХНУВС