З нагоди вшанування 4-ї річниці трагічних подій на Майдані професор кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Юлія Загуменна спільно з головою ГО «Спілка ветеранів АТО» Миколою Сапелкіним провели урок патріотичного виховання та профілактики правопорушень серед учнів Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 119.

Юлія Загуменна розповіла дітям про необхідність поваги до закону та його дотримання, неприпустимість застосування фізичного насилля один до одного, продемонструвала фільм про трагічні події на Майдані та в АТО. Микола Сапелкин разом із головою відокремленого підрозділу ГО «Спілка ветеранів АТО» в Індустріальному районі м. Харкова Олександром Соколовим провели бесіду з учнями про патріотизм, любов до своєї Батьківщини, війну, її наслідки та про такий бажаний мир.

Наприкінці зустрічі гості подарували шкільній бібліотеці збірку віршів та малюнків дітей «Мрії про Україну», до якої увійшли вірші й учнів саме цієї школи, а також книгу Леоніда Логвіненка «Місячна соната війни». Це збірка фотографій та історій про військові події на Донбасі. Школярі під час зустрічі читали власні вірші та подарували плетені власноруч патріотичні браслети. Викладач історії провів екскурсію у шкільному музеї.

ВЗГ ХНУВС