Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Сердюк взяв участь у засіданні робочої групи по визначенню рівня довіри населення до Національної поліції України, яке відбулось у Міністерстві внутрішніх справ України.

Під час засідання було обговорено Порядок проведення оцінки рівня довіри населення до Національної поліції, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 58 (посилання: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/58-2018-%D0%BF), відповідно до частини четвертої статті 11 Закону України «Про Національну поліцію».

Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко під час засідання робочої групи зазначив, що довіра громадськості та взаємодія з нею є ключовою та незмінною складовою роботи Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ в цілому: «Дослідження довіри до поліції повинно бути відкритим, – підкреслив Володимир Мартиненко. – Нам потрібен реальний результат, щоб розуміти, якому напрямку необхідно більше приділити уваги. Правоохоронне відомство має розвиватися згідно з вимогами українського суспільства та європейських стандартів».

У заході взяли участь заступник голови НПУ Костянтин Бушуєв, представники Адміністрації Президента та Секретаріату Кабінету Міністрів, експерти міжнародних і соціологічних інституцій, наукових установ, а також представники органів внутрішніх справ. Досвід Харківського національного університету внутрішніх справ щодо проведення щорічного дослідження «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів» високо оцінили та  взяли за основу для формування методики оцінки рівня довіри населення до Національної поліції.

Ознайомитись з методикою та результатами дослідження «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів» можна за посиланням: 

http://univd.edu.ua/scienceactivity/index.php?usid=60&fid=1487