Протягом двох днів на базі Харківського національного університету внутрішніх справ проходив тренінг-семінар з практичної стрільби за програмою IPSC. Тренінг проводився з метою популяризації практичної стрільби в Україні.

У тренінгу-семінарі взяли участь працівники спеціальних підрозділів МВС та науково-педагогічний склад кафедр вогневої підготовки, тактичної та тактико-спеціальної підготовки факультету №3, спеціальної фізичної підготовки факультету №2.

Під час тренінгу були розглянуті питання методики навчання швидкісному приготуванню зброї до стрільби та проведення пострілу, відпрацьовані вправи зі стрільби у русі, по кількох мішенях з перенесенням вогню, по цілях, залікові сектори яких були частково перекриті штрафними мішенями, а також вправи зі стрільбою з незручних положень. Більшість вправ вимагала від учасників не лише ведення влучної стрільби, а й застосування навичок швидкісної екстреної зміни магазинів та миттєвого усунення затримок при стрільбі.

За підсумком тренінгу відбувся міні-турнір з трьох достатньо складних стрілецьких вправ, проведений детальний аналіз за результатами стрільби та визначені місця всіх учасників змагань. Інструктори спецпідрозділів МВС відзначили достатньо високий рівень кваліфікації викладачів кафедри вогневої підготовки та висловили побажання щодо облаштування стрілецьких тирів кафедри вогневої підготовки специфічним обладнанням згідно вимог IPSC.

ВЗГ ХНУВС