У Харківському національному університеті внутрішніх справ за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні проходить вже четвертий тренінг для співробітників поліції у галузі боротьби з торгівлею людьми та кіберзлочинністю. Тренінг відкрив перший проректор навчального закладу підполковник поліції Дмитро Швець. Протягом п'яти днів, з 26 по 30 березня, 20 поліцейських покращуватимуть свої навички у виявленні загроз та злочинів у кібер-сфері.

Оскільки рівень кіберзлочинності та використання інформаційних технологій для вербування та експлуатації жертв зростає, представники органів влади опановують навички використання інформаційних технологій, таких як, цифрові докази, соціальні мережі та веб-мережі типу peer-to-peer, задля покращення ефективності реагування на мережу злочинності.

Харківський національний університет внутрішніх справ вдячний Координатору проектів ОБСЄ в Україні, урядам Канади, Великої Британії та США за підтримку проекту "Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій в Україні".

 

ВЗГ ХНУВС