Завідувач кафедри трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Костянтин Мельник і директор Сумської філії ХНУВС доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш взяли участь та виступили з доповідями на круглому столі «Проблеми професійної орієнтації та працевлаштування молоді з особливими потребами», який відбувся у Верховній Раді України. Захід був організований Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму за підтримки Фонду Інни Силантьєвої, Всеукраїнського жіночого руху «Жінки за зміни», Центру проблем імплементації європейського соціального права Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Інститут реабілітації та соціальних технологій».

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися голова комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму народний депутат України  Артур Палатний, його заступник народний депутат України Денис Силантьєв, народний депутат України Юрій Мірошниченко та почесний голова ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій» Віктор Костюк.

Під час засідання круглого столу обговорювалися ключові проблеми, з якими стикаються люди з інвалідністю під час працевлаштування та трудової діяльності. Також піднімалися питання розвитку інклюзивної освіти та створення безбар’єрного середовища в Україні. За результатами дискусії було визначено конкретні кроки, що дозволять вирішити зазначені проблеми.

ВЗГ ХНУВС