Перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції, генерал поліції другого рангу В’ячеслав Аброськін з робочим візитом відвідав Харківський національний університет внутрішніх справ. Він зустрівся з курсантами випускних курсів навчального закладу, а це 520 юнаків та дівчат, – майбутні слідчі, працівники підрозділів кримінальної поліції, ювенальної превенції, фахівці по боротьбі з кіберзлочинами та торгівлею людьми, психологи.

Звертаючись до майбутніх поліцейських, В’ячеслав Аброськін зазначив, що Національній поліції України потрібні кваліфіковані кадри, які мають відповідати сучасним вимогам та на високому рівні виконувати свої професійні обов’язки. Він поділився власним досвідом роботи в правоохоронних органах, яким віддав понад 20 років життя, згадував події, пов’язані з проведенням антитерористичної операції у Донецькій області, в якій він на той час очолював Головне управління внутрішніх справ, професійні та життєві уроки, які виніс, опинившись у центрі подій АТО, і, які запам’ятав назавжди.

В’ячеслав Аброськін представив присутнім інноваційну розробку поліцейських м. Маріуполя – нову комплексну систему глобальної регіональної безпеки UASC, якій немає аналогів в Україні, і можливості якої в рази підвищують оперативність та результативність дій поліцейських підрозділів.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко подякував керівництву МВС та Національної поліції за підтримку у питаннях розвитку університету та реформування освітнього процесу.

Після зустрічі В’ячеслав Аброськін відвідав заняття з курсантами факультету № 4, які проходили в спеціалізованій аудиторії та в центрі моніторингу кіберпростору, поспілкувався з першокурсниками факультету, викладачами. Він побував на заняттях з тактичної підготовки слухачів Інституту післядипломної освіти, відвідав навчальний відділ поліції, криміналістичний полігон, кафедру вогневої підготовки, де в тирах курсанти відпрацьовували нормативи зі стрільби.

На великому плацу університету відбулися показові виступи курсантського підрозділу барабанщиць, підрозділу почесної варти, університетського оркестру. На навчальному полігоні у модульному будинку курсанти продемонстрували дії спецпідрозділу поліції зі звільнення заручників, навички подолання смуги перешкод та заняття зі спеціальної фізичної підготовки. Ознайомився перший заступник Голови Національної поліції з побутовими умовами курсантів – відвідав їдальню, гуртожиток та будівельний майданчик, де розпочато будівництво нового гуртожитку для курсантів, студентів і слухачів університету.

Побував В’ячеслав Аброськін і на навчальній базі № 2 університету. В цей час на універсальному спортивному комплексі «Динамо-Арена» проходили заняття з тактичної підготовки з курсантами та слухачами Інституту післядипломної освіти, відвідав центр корекційної та психодіагностичної діяльності, Центр Українсько-Польського розвитку, а також заняття, які з курсантами, студентами та слухачами проводили практикуючі адвокати та прокурори США.

Ознайомившись з університетом, перший заступник Голови Національної поліції України зазначив: «Керівництвом вишу зроблено багато. Університет має серйозну матеріальну базу для підготовки офіцерів поліції для всієї України. Такі навчальні заклади, як ваш, надзвичайно потрібні. Тут закладається основа майбутнього поліцейського, який після закінчення вишу чітко усвідомлює, ким він хоче стати й прагне здійснення своєї мети. За чотири роки навчання молода людина стає справжнім поліцейським. Велика вдячність за це ректору навчального закладу, який продовжує, як і попередні очільники вишу, розбудовувати та розвивати університет, впроваджує нові підходи у навчанні».

Ректор університету Валерій Сокуренко зазначив: «У нашому університеті знаменна подія. Один із перших керівників Національної поліції відвідав наш навчальний заклад. Під час зустрічі з особовим та перемінним складом В’ячеслав Васильович розказав про напрями реформування, виділив пріоритети в діяльності Національної поліції. Для нас це важливо. Це дороговказ, керуючись яким, практична складова підготовки наших курсантів, слухачів магістратури, ад’юнктів буде підсилюватися за рахунок тих кадрів, які будемо брати з практичних підрозділів. Можливо, сьогодні вони не стануть доцентами, професорами, але це будуть практики з глибоким знанням ситуації, які можуть передати свій досвід молоді. Робимо все, щоб наша навчальна та матеріальна база відповідала вимогам часу, вимогам європейського, світового рівня і можливості для цього у нас є. Те, що В’ячеслав Васильович дав нам схвальну оцінку, ми розцінюємо, як кредит довіри, і зробимо все, щоб не підвести, щоб виправдати всі надії, які на нас покладаються, будемо працювати більш наполегливо та відповідально».

ВЗГ ХНУВС