Слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали відділ «102» ГУНП в Сумській області. Вони ознайомилися із роботою операторів call-центру «102», приймали дзвінки та повідомлення від громадян. Також дізналися про роботу диспетчерської служби, яка здійснює керування всіма видами нарядів поліції.

Заступник начальника відділу «102» ГУНП в Сумській області Ярослав Шабаль зазначив: «Практичні заняття дають змогу поліцейським, вперше прийнятим на службу в поліції, зрозуміти порядок надходження, реєстрації повідомлень. Такі заняття є дуже корисними, і я впевнений у подальшій взаємодії та співпраці».

Заступник директора ‒ завідувач відділення навчально-методичної роботи «Академії поліції» Олександр Мінченко зауважив, що сьогодні викладацьким складом центру приділяється велика увага організації викладання бінарних занять. Слухачі на практиці закріплюють теоретичні знання, оволодівають необхідними практичними навичками, набувають досвіду виконання завдань і обов’язків за певною діяльністю.