Під час прес-конференції ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко підкреслив, що здоровий спосіб життя є одним із головних пріоритетів діяльності вишу: «Такий чемпіонат ми розглядаємо, як частину профорієнтаційної роботи, якій наш університет приділяє велику увагу. Ми хочемо, щоб до університету вступали фізично підготовлені, сильні люди, ті, що займаються спортом. Ми прагнемо, щоб у стінах нашого вишу вони ставали патріотами нашої держави, щоб любили свій народ, свою землю. Це надзвичайно важливо. Наш університет є активним учасником програми «Спорт протягом життя», діють й інші програми, які підтримують і Міністерство внутрішніх справ, і органи державної влади.

Двері університету завжди відкриті для молоді. Сьогодні до навчального закладу приїхали 60 дітей з Краматорська, щоб познайомитися з університетом, оглянути його спортивні майданчики, навчальні аудиторії та багато іншого. Ми хотіли б, щоб і наші курсанти, і ті, хто стануть ними у майбутньому, вели здоровий спосіб життя. Це наш пріоритет. І коли ми бачимо нашу молодь на спортивних майданчиках, у спортивних залах, у нас з’являється упевненість, що саме так і буде.

Я вдячний керівництву Федерації футболу, керівництву Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради за те, що вони з нами. Упевнений, що ми рухаємося у правильному напрямку і будемо ці зусилля нарощувати».