Для курсантів та студентів Харківського національного університету внутрішніх справ триває курс відеолекторіїв за участю керівництва університету та представників Харківського міського центру «Здоров‘я» для профілактики недопущення надзвичайних подій, пов’язаних із зберіганням, використанням та розповсюдженням наркотичних та психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Зустріч розпочав проректор університету Анатолій Клочко, наголосивши, що наркоманія – це небезпечна хвороба, і не кожному під силу вирватися з її полону. Наркомани – люди без майбутнього. Вони втратили своє здоров’я й загрожують здоров’ю власних дітей, рідних, суспільству.

Лікар-методист Харківського міського центру «Здоров’я» Наталія Мінко звернула увагу на те, що молоді необхідно усвідомити – вживання наркотиків не просто шкодить здоров’ю людини, а знищує, вбиває її. Наркоманія – важка хвороба, яка дуже швидко розвивається. Як свідчать дослідження, часто наркотики починають вживати випадково, через цікавість. Молодь «знайомиться» з ними на дискотеках, вечірках, у компанії з друзями. Існують й інші причини збільшення кількості наркоманів, а саме: економічна криза, безробіття, проблеми в особистому житті. Все це змушує людину за допомогою наркотиків шукати «кращого життя», але потрібно чітко усвідомлювати, що це життя без майбутнього.        

До уваги молоді було представлено відеоролик та слайди про наслідки вживання  наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів.

 

ВЗГ ХНУВС