Для 70 вихованців Харківського державного вищого училища фізичної культури № 1 Харківський національний університет внутрішніх справ провів День відкритих дверей.

Юнаків та дівчат зустріли перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець та ректор навчального закладу (2012–2015 рр.) генерал-полковник міліції Сергій Гусаров. Дмитро Володимирович зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ є одним із провідних вишів України, колектив якого має багато досягнень не тільки в науковій та навчальній роботі, але й у спорті. Серед працівників, курсантів та студентів університету багато спортсменів – чемпіонів України, Європи та світу. «Ми пишаємося ними, – зазначив перший проректор. – Якщо хтось із вас виявить бажання вступити на навчання до нашого навчального закладу, то у виші є все для професійного, особистого та фізичного розвитку».

Сергій Гусаров зазначив, що університет, готуючи фахівців для всіх підрозділів МВС України, багато уваги приділяє фізичній підготовці майбутніх поліцейських. Університет має одну з найкращих спортивних баз у порівнянні з іншими вишами Харкова, створені власні команди з футболу, баскетболу, волейболу, які захищають честь університету у змаганнях різного рівня. «Ми дбаємо про наш імідж, – підкреслив Сергій Гусаров. – І будемо раді бачити випускників училища серед наших курсантів та студентів. Ви сьогодні обираєте життєвий шлях, і наш університет надасть усі можливості для того, щоб ви здобули гідну професію та досягли успіху в житті».

Для учнів та студентів училища працівниками університету було проведено екскурсію, під час якої вони відвідали кафедру вогневої підготовки, навчально-тренувальні полігони – відділ поліції та криміналістичний, 100-метровий тир.

З особливою цікавістю вихованці училища фізкультури оглянули спортивну базу університету – чотири спортзали, у тому числі й тренажерний, літні спортивні майданчики, де проходили тренування з футболу та баскетболу, тактичне містечко та штурмову смугу перешкод для відпрацювання заходів фізичного впливу та практичних вправ, що входять у підготовку курсантів під час дій в екстремальних ситуаціях. Побачили, як фахівці університету навчають слухачів Інституту післядипломної освіти ХНУВС прийомам самозахисту та рукопашного бою. Оглянули вихованці училища лекційні зали та спеціалізовані аудиторії – амфітеатр, залу судових засідань, зелену кімнату, клас ОБСЄ, побували в музеї, де познайомилися з історією становлення правоохоронних органів в Україні та на Харківщині зокрема, оглянули музейні експонати й спортивні трофеї представників вишу, які вони здобули у різних видах спорту.

Познайомили гостей і з побутовими умовами курсантів. Вихованці училища оглянули розташування, де мешкають курсанти, побували в їдальні. На навчальній базі № 2 університету юнакам та дівчатам показали новий багатофункціональний комплекс «Динамо-Арена», прес-центр команди «Універ-Динамо», Центр корекційної та психодіагностичної діяльності, Українсько-Польський центр, навчальний корпус.

Підсумки зустрічі з молоддю підвів ректор навчального закладу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко: «Ми хочемо, щоб до нас прийшли амбітні люди, які ставлять перед собою високі цілі. Не всі з вас стануть олімпійськими чемпіонами. Вступивши до нашого університету, ви зможете отримати актуальну, затребувану  та перспективну професію й нові можливості для самореалізації».

ВЗГ ХНУВС