Для студентів 1 курсу факультету № 6 доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності кандидат юридичних наук Ірина Василько та юрисконсульт ТОВ «Агротрейд Експорт» Алла Ладуренко провели бінарне заняття з навчальної дисципліни «Господарське право».

Лектори визначили особливості такої юридичної форми власності, як товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), та основоположні засади його діяльності – цілеспрямованість впливу, рівність суб'єктів господарських правовідносин, економічна свобода, законність, недоторканість власності,  верховенство права тощо.

Особливу увагу майбутніх правників було направлено на необхідність використання у практичній діяльності Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб (підприємців і громадських формувань), запровадженого Міністерством юстиції України.

Лектори розглянули особливості Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», приділили увагу структурі та діяльності товариства з обмеженою відповідальністю, ознайомили майбутніх правників з оформленням різних видів документів, а також з судовими справами у сфері господарювання.

Юрисконсульт звернула увагу студентів на існування великої кількості різних конкурсних програм та програм стажування для підвищення рівня правової культури й набуття практичного досвіду в обраній сфері. Серед таких програма стажування в Апараті Верховної Ради України, благодійна програма «Стипендіальна програма «Завтра.UA», стипендіальний конкурс на здобуття іменних стипендій «Астерс» для студентів та інші.

Алла Ладуренко побажала майбутнім правникам наполегливо оволодівати знаннями, постійно розвиватися, брати участь у профільних програмах, зустрічах, семінарах, інших заходах, щоб стати висококваліфікованими спеціалістами у галузі права.

 

ВЗГ ХНУВС