У рамках проведення Днів студентської науки відбулося засідання круглого столу «Україна – НАТО: історія і сьогодення» за участю членів студентського наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС.

Відкриваючи засідання, науковий керівник гуртка Тетяна Геращенко зазначила, що сьогодні Україна вибудовує нові підходи для забезпечення своєї національної безпеки. Для максимального зміцнення обороноздатності держави та реформування її Збройних сил необхідна взаємодія з НАТО, що дасть можливість у майбутньому відповідати критеріям, необхідним для приєднання до Альянсу.

Учасники гуртка розглянули питання історії створення НАТО, структуру, завдання та функції цієї організації, специфіку програм та заходів, особливості операцій та місій Альянсу. Молодь переглянула фрагменти фільму, підготовленого Віолеттою Дубовських та Аліною Чабаненко. Цікаву презентацію підготували Валерія Будяк та Маргарита Покутня. Студенти зосередили увагу на ключових векторах співпраці України і НАТО.

Сумська філія ХНУВС