Студенти 4 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом із доцентом кафедри юридичних дисциплін Мариною Василенко відвідали Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Наталія Поставська ознайомила студентів з системою безоплатної правової допомоги Сумщини. Вона розповіла про діяльність Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги, про роботу таємного клієнта, а також повідомила про розширення кола осіб, які можуть розраховувати на безоплатну вторинну правову допомогу.

Студенти також побачили, як працюють фахівці контактного центру. Начальник відділу Олексій Рибалка розповів, з якими питаннями найчастіше телефонують громадяни, як здійснюється обробка та аналіз інформації. Юристи контактного центру поділилися досвідом, роз’яснили технічні моменти їхньої роботи та відповіли на всі запитання студентів, які виникли під час екскурсії.

Також молодь ознайомилася з роботою відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Головні спеціалісти відділу Марина Андрієнко та Вячеслав Ісайкін розповіли, як саме Регіональний центр співпрацює з адвокатами, які надають БВПД.

Усі студенти отримали інформаційні матеріали про систему БПД та правопросвітницький проект «Я маю право!». Досягнуто домовленості про подальшу співпрацю з Регіональним, місцевими центрами та бюро правової допомоги на Сумщині.

Сумська філія ХНУВС