Учасники ХIX Студентської науково-практичної конференції іноземними мовами «Роль поліції у боротьбі з корупцією (зарубіжний досвід)» під час роботи в секціях розглянули такі напрямки антикорупційної діяльності поліції за кордоном, як правове регулювання діяльності посадових осіб, моніторинг виконання антикорупційного законодавства, антикорупційна діяльність міжнародних поліцейських організацій, створення спеціалізованих антикорупційних органів, підрозділів та громадських груп, виділення необхідних ресурсів та надання належних повноважень органам протидії корупції тощо.

Молоді дослідники приділили увагу методам боротьби з корупцією в лавах самої поліції, аналізуючи причини її виникнення у поліцейському середовищі та наслідки, а також заходам з попередження корупції в поліції, навчання поліцейського персоналу методам боротьби з корупцією, вихованню особового складу, ролі технічних засобів у забезпеченні прозорості діяльності поліції тощо.

Як наголосив завідувач кафедри іноземних мов ХНУВС кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Левашов, конференції іноземними мовами проводяться в університеті щорічно, проте жодного разу теми конференцій не повторювалися. «Готуючи доповіді, – зазначив Олександр Семенович, – курсанти вивчали автентичні джерела англійською, німецькою та французькою мовами. Аналіз та узагальнення ними міжнародного досвіду на основі використання автентичних зарубіжних джерел, активне обговорення наведених матеріалів іноземними мовами покращить підготовку майбутніх правників».

Аналітичний огляд та узагальнення досвіду з основних напрямків антикорупційної діяльності міжнародної поліції сприятиме вдосконаленню та підвищенню ефективності протидії корупції в Україні.

ВЗГ ХНУВС