У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася IX Всеукраїнська науково-практична конференція студентів «Актуальні питання сучасної науки і права». Конференція проводиться щороку, її головна мета – обмін інформацією про наукові здобутки студентів та курсантів вищих навчальних закладів України у сфері юриспруденції, економіки, філософії, соціології, історії, лінгвістики, гуманітарної освіти, а також окреслення подальших перспектив наукових пошуків молоді.

У роботі конференції взяли участь близько ста молодих науковців-правників з вищих навчальних закладів міста Суми, Харкова, Києва, Львова та інших міст України, щоб поділитися своїми науковими здобутками в різних галузях права, економіки та суспільних наук. З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, начальник Управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської обласної державної адміністрації Віталій Тимошенко, заступник директора Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Шестерніна.

Після пленарного засідання робота конференції продовжилася за наступними напрямками: теоретико-історичні шляхи розвитку держави та права; становлення конституціоналізму в Україні та зарубіжних країнах; цивільне право та цивільний процес в умовах євроінтеграції; теоретичні та практичні питання господарського права і процесу, адміністративного права і процесу, фінансового права; шляхи розвитку трудового, земельного, екологічного права у демократичному суспільстві; проблеми кримінального права та процесу на сучасному етапі розвитку українського державотворення; філософські питання постнекласичної науки; міжмовна комунікація і право; правові основи освіти в умовах сучасного державотворення; соціально-економічна трансформація суспільства та проблеми євроінтеграції у процесі розбудови державності України.

Усі доповіді учасників конференції опубліковані у збірнику. По закінченню конференції найкращі доповіді були відзначені грамотами, а всі учасники конференції отримали сертифікати.

Сумська філія ХНУВС