Науково-педагогічний склад кафедри економіки та фінансів факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ разом зі студентами взяли участь у Х Ювілейній Міжнародній науково-практичній конференції «Європейський вектор модернізації: креативність, прозорість та сталий розвиток», яка відбулася на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Пріоритетні напрями роботи конференції – креативна економіка та підприємництво: стан та перспективи розвитку; європейські практики та вітчизняний досвід децентралізаційних процесів; енергоефективність, ресурсозбереження та зелена економіка; гендерна справедливість в соціально-економічних системах; інструменти забезпечення прозорості публічного сектору.

Студентами університету під керівництвом завідувача кафедри економіки та фінансів, кандидата економічних наук, доцента Оксани Маковоз та науково-педагогічного складу кафедри були підготовлені тези доповідей за темами «Енергоефективність, ресурсозбереження та зелена економіка»,  «Інструменти забезпечення прозорості публічного сектору», «Страхування життя в Україні», «Стратегія корпоративної безпеки суб’єктів господарювання». Також із доповіддю «Пріоритетний напрямок державної інноваційної політики – енергозбереження» на конференції виступив доктор економічних наук, професор кафедри Мурат Садиков.

У конференції взяли участь представники українських вищих навчальних закладів, а також зарубіжних країн – Ізраїльського технологічного інституту, Йорданського національного університету та Брестського державного технічного університету Республіки Білорусь. Вони поділилися власним досвідом щодо вирішення обговорюваних питань в їх країнах.

ВЗГ ХНУВС