У м. Лозова відбувся відкритий чемпіонат Харківської області з шахового бліцу. Організатором змагання за традицією стала Харківська обласна федерація шахів (президент федерації – Сергій Гусаров) за підтримки Департаменту у справах молоді і спорту Харківської обласної державної адміністрації.

Цього року змагання було проведене з контролем часу три хвилини на партію кожному супернику з додаванням двох секунд на кожний хід. Такий контроль використовується під час відповідних чемпіонатів України.

У змаганнях взяли участь 36 чоловік, з яких – два ветерани (1955 року народження і старші), два школяра (1998 року народження й молодші), п’ять гравців з обмеженими фізичними можливостями. 20 учасників представляли Харківську область (м. Лозова, м. Куп’янск, Лозівський район, Красноградський район). Змагання мало статус відкритого, тож в ньому також взяли участь шахісти зі Слав’янська, Краматорська Донецької області, Павлограда Дніпропетровської області, Миргорода Полтавської області й міста Миколаїва.

За кваліфікацією серед учасників змагань п’ять майстрів спорту, дванадцять кандидатів у майстри спорту. Інші мали перші й другі розряди. У складі суддівської команди – Олександр Винниченко, головний суддя, арбітр національної категорії; Павло Алаєв – головний секретар; судді – Сергій Калюжний і Віктор Калюжний.

За результатами наполегливої боротьби було визначено переможців. І місце отримав майстер ФІДЕ Андрій Калюжний (м. Лозова), ІІ місце – міжнародний майстер Валерій Шалімов (м. Харків), ІІІ місце – міжнародний майстер Дмитро Мищук (м. Куп’янськ).

Грошовими нагородами також були відзначені й інші гравці у різних номінаціях: серед ветеранів, школярів, спортсменів з обмеженими можливостями, серед представників районів і міст області, а також серед організаторів чемпіонату, шахістів м. Лозова – усього 14 призів.

 

ВЗГ ХНУВС