До фонду університетської бібліотеки від Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України надійшло науково-публіцистичне видання «Є така служба…» (у 2 томах).

Ця  книга – перша спроба комплексного відтворення історії виникнення, становлення і розвитку криміналістичних підрозділів органів внутрішніх справ України та історії територіальних і транспортних підрозділів Експертної служби МВС України.

Проведене дослідження ґрунтується на різноплановій джерельній базі. Це насамперед історичні екскурси Р. С. Бєлкіна, А. І. Вінберга, А. В. Іщенка, О. Я. Єлисєєва, С. І. Тихенка, інших відомих учених-криміналістів.

Уперше у виданні введено у науковий обіг значний масив нещодавно розсекречених документів із питань діяльності експертно-криміналістичної служби, що складають фонд Державного архіву МВС України. Унікальною частиною використаних джерел є особові справи, сімейні архіви і спогади ветеранів. Представлено значний масив документів, створених у процесі діяльності Експертної служби МВС України на сучасному етапі.

Видання призначено для широкого кола читачів, але в першу чергу для тих, хто причетний до процесу розслідування злочинів.

 

ВЗГ ХНУВС