У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася III Міжнародна науково-практична конференція «Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України». У заході взяли участь заступник директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності Міністерства внутрішніх справ, кандидат історичних наук, доцент Василь Кобко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, заступник начальника Департаменту «КОРД» Іван Худоба, перший проректор ХНУВС, кандидат педагогічних наук, підполковник поліції Дмитро Швець, працівники кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету № 2, працівники, студенти та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ.

Конференція розпочалася з практичної частини. Курсанти та викладачі вишу продемонстрували присутнім подолання смуги перешкод для підрозділу спеціального призначення «КОРД», примусове вилучення порушника з автомобіля, ножовий бій, роботу з холодною зброєю, надягання кайданків та застосування спецзасобу «Тонфа», спеціальну акробатику зі зброєю (пістолет, автомат) та затримання злочинця в будівлі.

Ректор університету зазначив, що «питання, винесені на розгляд конференції, мають величезне значення як для закладів вищої освіти МВС, так і для Національної поліції. Особливо надихає те, що конференція є міжнародною. Нам необхідний закордонний досвід, який спирається на багаторічну практику. Упевнений, що сьогоднішня конференція стане важливим етапом процесу підготовки кадрів для Національної поліції».

Заступник директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС наголосив, що «під час навчання курсантів у відомчих вишах теорія та практика мають іти поруч. Випускники навчальних закладів системи МВС повинні бути добре підготовлені до подальшого несення служби у підрозділах Національної поліції України».

Заступник начальника Департаменту «КОРД» зазначив, що завдяки розумінню керівництва Харківського національного університету внутрішніх справ, молодь має змогу підготуватися до вступу у підрозділи поліції спеціального призначення.

На пленарному засіданні учасники конференції розглянули питання організаційно-правових, соціально-економічних та нормативно-правових основ регулювання системи підготовки поліції; проблеми та перспективи розвитку системи професійного відбору майбутніх поліцейських; сучасні питання фізичної підготовки та фізичного виховання курсантів та студентів ВНЗ зі специфічними умовами навчання; удосконалення тактико-спеціальної, вогневої, фізичної та психологічної підготовки поліцейських; оптимізації навчально-методичного забезпечення підготовки поліцейських.  

 

ВЗГ ХНУВС