У Харкові завершився конкурс художньої самодіяльності «Студентська весна – 2015», який проводиться щороку за ініціативи Департаменту сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради. У ньому беруть участь художні колективи усіх навчальних закладів Харкова. Цього року на участь у фестивалі подала заявки рекордна кількість вишів, коледжів і технікумів – 33. У відбіркових турах фестивалю молодь представила 900 номерів художньої самодіяльності. У фінал вийшли 300 номерів.

У складі журі конкурсу –  харківські музиканти, письменники, співаки, хореографи, режисери. Конкурсанти були представлені в різних жанрах і номінаціях, таких як естрадний, народний та академічний вокал; сучасна, народна і бальна хореографія; стилізація; театрально-розмовний жанр; циркове мистецтво; народний та естрадно-класичний інструментальний жанри. Постійними учасниками конкурсу є і представники Харківського національного університету внутрішніх справ.

За результатами студентського фестивалю курсант 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства нашого університету Данило Артем’єв у парі посів І місце у номінації «Оригінальний жанр» за виконання акробатичного рок-н-ролу. Студентка 1-го курсу факультету права та масових комунікацій Ольга Шульга, яка виступала у театрально-розмовному жанрі, отримала Диплом лауреата конкурсу.    

Володарі вищих нагород фестивалю будуть представляти Харків на Всеукраїнському етапі фестивалю «Студентська весна», який відбудеться в Києві.

 

ВЗГ ХНУВС