Слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ХНУВС взяли участь у відкритому чемпіонаті з багатоборства зі службовими собаками серед молоді «Юний кінолог», який проводився відповідно до плану розвитку кінологічної служби Національної поліції України до 2020 року.

Чемпіонат організований за сприянням ГУНП в Сумській області. Захід відкрили голова Сумської державної адміністрації Микола Клочко, заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль та заступник Голови Національної поліції України Олексій Руденко.

У змаганнях взяли участь команди юних кінологів з числа дітей працівників поліції різних областей України та дітей співробітників інших силових відомств та структур, а також юні представники кінологічних організацій.

Юні кінологи зі своїми улюбленцями різних порід – мисливських, службових і декоративних, демонстрували свої навички у подоланні смуги перешкод (аджиліті), курсу слухняності та захисній справі.

Поряд зі стадіоном, на якому проходили змагання, працівники спецпідрозділу НПУ «Корд» розгорнули експозицію техніки, зброї та захисного спорядження, якими користуються під час виконання службових та бойових завдань. Працівники патрульної поліції представили службовий автомобіль.

Для глядачів та вболівальників працювала польова кухня.

 

ВЗГ ХНУВС