Запровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес вищих навчальних закладів системи МВС України є необхідною запорукою удосконалення підготовки фахівців за будь-якою спеціальністю. Швидкі зміни, що відбуваються протягом останніх років в системі підготовки працівників органів і підрозділів Національної поліції, потребують від усього науково-педагогічного складу ВНЗ МВС оволодіння сучасними технологіями викладання та навчальної взаємодії із аудиторією, в тому числі за допомогою Інтернет-сервісів та спеціального програмного забезпечення. Крім того актуальним залишається питання щодо запровадження принципу "навчання протягом усього життя" для будь-якого фахівця системи МВС, Національної поліції та інших правоохоронних органів.

З цією метою та на виконання положень Концепції запровадження трирівневої моделі підготовки поліцейських завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ Костянтин Бугайчук провів чотириденний семінар-практикум із впровадження технологій дистанційного навчання для науково-педагогічного складу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. На заняттях із  слухачами були розглянуті питання впровадження технологій дистанційного навчання в діяльність відомчих вишів, сучасні напрями розвитку дистанційного навчання, використання мобільних пристроїв в навчальній діяльності, прийоми та способи мотивації курсантів, студентів та слухачів, напрями використання сервісів Інтернет, а також особливості проектування та розробки власних дистанційних курсів.

Протягом семінару із слухачами проводилися практичні заняття, різноманітні групові активності: навчальні змагання, робота в малих групах тощо.

Керівництво Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та науково-педагогічний склад відзначили належний дидактичний рівень проведення семінару, його практичну спрямованість та високу професійну майстерність лектора. Наприкінці занять учасники обговорили подальші питання навчальної співпраці, а також напрями використання отриманих вмінь та навичок у власній професійній діяльності.

 

 

ВЗГ ХНУВС