У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися тактико-спеціальні навчання з особовим складом навчального закладу за темою: «Забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення футбольного матчу».

Проведення тактико-спеціальних навчань складалося з двох частин – силової фази щодо забезпечення публічної безпеки та порядку, яка проходила на великому плацу університету, і роботи 24 навчальних місць.

Курсанти разом з науково-педагогічними працівниками відпрацювали тактику дій з припинення групових порушень публічного порядку, практичні дії пожежно-рятувальних підрозділів, надання долікарської допомоги, визволення заручників та тактику дій працівників поліції при затриманні або знешкодженні озброєного злочинця. Перемінний склад ознайомився з діями працівників поліції при виникненні конфліктних ситуацій між громадянами, відпрацювали алгоритми дій при скоєнні різноманітних протиправних дій тощо.

Під час навчань перемінний склад отримав необхідні знання та проявив достатні вміння і навички, які потрібні для подальшого використання у службовій діяльності.

 

ВЗГ ХНУВС