Шахи — одна із найбільш захоплюючих та поширених інтелектуальних ігр у світі. Вона не тільки цікава, але й корисна для розвитку логіки та концентрації уваги. 

Уперше за історію шахового клубу м. Харкова «Вундеркінд-Гагарінець», юні і зовсім юні шахматисти провели товариську гру з курсантами та студентами Харківського національного університету внутрішніх справ. Зустріч була присвячена Міжнародному дню захисту дітей.  

Відкрив турнір президент Харківської обласної федерації шахів, ректор ХНУВС (2012–2015 рр.), член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції  Сергій Гусаров. Він подякував керівництву вишу за підтримку розвитку шахового спорту в університеті та зазначив, що шахи – це не тільки гра, яка приносить задоволення, а й поєднання як фізичного, так і інтелектуального розвитку особистості, тренування аналітичного мислення та самовдосконалення. З вітальними словами до гравців звернулися перший віце-президент шахового клубу, у минулому випускник Харківського національного університету внутрішніх справ Михайло Перебійніс, віце-президент шахового клубу, голова колегії суддів, головний суддя змагань Віктор Ревенко та голова комісії шахової федерації по зв’язках із державними та громадськими організаціями, проректор ХНУВС Анатолій Клочко. 

Турнір проходив цікаво та динамічно. Учасники продемонстрували максимальну уважність, витримку і до останнього ходу завзято намагалися обійти суперника.

Інтелектуальні ігри активізують обидві півкулі головного мозку, поліпшують аналітичні здібності, концентрацію, критичне мислення і навички навчання. Тож граймо у шахи!   

 

ВЗГ ХНУВС