У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися короткострокові заняття з підвищення кваліфікації для керівного складу головних управлінь Національної поліції в областях. Серед них – заступники начальників ГУНП в областях та м. Києві з організації роботи підрозділів превентивної діяльності, заступники начальників управлінь превентивної діяльності – начальники відділів дільничних офіцерів поліції ГУНП в областях та м. Києві, а також керівники обласних управлінь поліції охорони.

З поліцейськими зустрілися ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор підполковник поліції Дмитро Швець, заступник начальника ГУ НП в Харківській області полковник поліції Віталій Гузь, начальник управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності НПУ полковник поліції Сергій Альошкін.

Валерій Васильович привітав присутніх у стінах вишу та побажав, щоб під час навчання вони набули нових корисних знань, які стануть їм у нагоді в подальшій роботі. «Упевнений, що лекції та семінари, передбачені програмою, будуть цікавими та змістовними, але не менш важливим стане для вас і спілкування одне з одним. Це чудова нагода обмінятися думками та власним досвідом».

Віталій Гузь зазначив, що реформа правоохоронних органів України розпочалася саме з реформування підрозділів превентивної діяльності. За цей час відбулося багато позитивних змін, накопичено певний досвід, яким варто поділитися з іншими. Віталій Анатолійович побажав успіхів у навчанні, нових і цікавих ідей, щоб краще працювати на благо держави та народу України.

Сергій Альошкін від імені голови Національної поліції України генерала поліції другого рангу Сергія Князєва, перш за все, подякував ректору та колективу університету за належну організацію курсів і зазначив, що мета їх проведення – підвищити рівень діяльності органів превенції, спираючись на вітчизняний та зарубіжний досвід, повернути  їм статус і повагу громадян.

Під час занять будуть розглядатися питання дотримання прав людини, толерантності та недискримінації у роботі поліцейського, ефективної комунікації та професійної етики, антикорупційного законодавства, особливостей дій працівників підрозділів превенції у різних службових ситуаціях, управлінської діяльності в організації роботи дільничного офіцера поліції (ДОП), взаємодії поліції та суспільства (Community Policing), міжнародного досвіду в організації роботи у сфері охорони публічного порядку та ін.

ВЗГ ХНУВС