У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся Міжнародний форум студентів, аспірантів і молодих учених. Участь у форумі могли брати лише молоді вчені, які мають державні або зарубіжні гранти, є переможцями олімпіад або отримують державні стипендії і нагороджені академічними преміями.

Організаторами заходу виступили Придніпровський науковий центр НАН України і МОН України, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Євразійський національний університет імені Л. М. Гумільова, Міжнародна корпорація «Ноосфера венчурс США», Промислова організація «Альянс «Нова енергія України».

З вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара член-кореспондент НАН України Микола Поляков, який наголосив, що форум зібрав представників нової генерації освітян і науковців, які своїми розробками й дослідженнями сьогодні здатні визначати подальший інтелектуальний розвиток суспільства.

Серед вищих навчальних закладів МВС України лише Харківський національний університет внутрішніх справ був представлений на форумі. Члени наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Ельвіра Ліщина і Владислав Галаган виступили на науковому зібранні з презентаційними проектами «Кримінальна субкультура як негативний вплив на свідомість молоді», «Тенденції розвитку молодіжних субкультур в умовах сьогодення (на прикладі футбольних фанатів)». Науковими керівниками Ельвіри Ліщини та Владислава Галагана  є начальник кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства доктор юридичних наук, професор Олексій Литвинов і керівник наукового гуртка цієї ж кафедри кандидат юридичних наук, доцент Антон Байлов.

За результатами проведення форуму його учасники дійшли висновку, що з обдарованою молоддю необхідно розширювати співпрацю академічних освітніх і наукових установ, громадських експертних об’єднань, органів місцевої влади у проведенні міждисциплінарних досліджень фундаментального і прикладного характеру.

По закінченні форуму Ельвіра Ліщина та Владислав Галаган були нагороджені сертифікатами.

 

ВЗГ ХНУВС