У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочав свою роботу Колоквіум з транскордонної злочинності: The 19-th Cross-border Crime Colloquium–Combatting Cross-border Crime in East-and West-Europe Borders. У ньому беруть участь науковці з багатьох країн світу. Цього разу серед учасників є представники Великобританії, США, Нідерландів, Чехії, Словенії. Мова спілкування – виключно англійська.

Слід зазначити, що кожного року колоквіум проводиться в новому університеті Європи і цього разу науковців приймає Харківський національний університет внутрішніх справ. Це велика честь для навчального закладу, визнання результатів його діяльності та наукових досягнень зокрема.

За результатами роботи колоквіуму кожного року видається тематична збірка англійською мовою у видавництві WolfLegalPublishers (Нідерланди).

Захід проводиться Харківським національним університетом внутрішніх справ спільно з Кримінологічною асоціацією України, Університетом Утрехту (Нідерланди), Університетом Північної Умбрії в Нью-Каслі та Бізнес Школою Нью-Каслу (Великобританія), Університетом Тісайд (Великобританія), Центром досліджень кримінальних ринків та організованої злочинності (Великобританія), Джон-Джей Коледжем Кримінальної Юстиції у Нью-Йорку (США).

ВЗГ ХНУВС