Завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Костянтин Бугайчук взяв участь у навчальному турі до міста Гаага (Королівство Нідерланди) в рамках Проекту «Посилення здатності проводити адвокацію та лобіювання включення антидискримінаційного підходу у реформу сектору безпеки»  за підтримки Фонду Підзвітності Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів (AccountabilityFund of Ministry of ForeignAffairs of Kingdom of Netherlands).

До складу української делегації увійшли представники Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, сектору безпеки і оборони та громадянського суспільства. Учасники навчального туру отримали можливість вивчити кращі практики співпраці та партнерства поліції з громадою, неурядових організацій з армією, з антидискримінаційним підходом та інтеграцією ґендеру в рамках реалізації проекту «Жінки. Мир. Безпека».

Під час візиту учасники заходу ознайомилися з роботою Центру військово-цивільної співпраці (співробітництва) НАТО, відвідали Міністерство закордонних справ Нідерландів, провели робочі зустрічі с представниками поліції Нідерландів, асоціації поліцейських-жінок Нідерландів.

Напрацювання та досвід, що були отримані під час навчального візиту, будуть використані для оптимізації програм підготовки майбутніх поліцейських та впроваджені в діяльність Харківського національного університету внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС