Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко вручив курсантам-випускникам погони лейтенантів. Звертаючись до молоді, Валерій Васильович наголосив: «Вручення погонів – особлива подія в житті. Саме з мріями про офіцерські зірки на погонах приходять до стін університету абітурієнти, і саме на лейтенантське звання так чекають курсанти напередодні випуску. Позаду залишилися курсантські будні. Попереду у вас нове життя з його радощами і труднощами. З першими зірками, які сьогодні лягли на ваші плечі, лягла й велика відповідальність – стояти на варті Закону, захищати права і свободи громадян, інтереси суспільства та держави від злочинних посягань, забезпечувати порядок і спокій в країні».

Заслужений юрист України, академік Національної академії правових наук України, ректор університету (1992–2003; 2010–2012 рр.), генерал-полковник міліції Олександр Бандурка закликав молодь не зупинятися у навчанні, постійно самовдосконалюватися та набувати нових знань, пам’ятати університет, який дав старт у житті, девіз навчального закладу «Знання. Закон. Честь», берегти честь і завжди діяти по закону.

Начальник Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України полковник поліції Оксана Хоменко побажала випускникам гідно нести звання офіцера поліції і пам’ятати, що від того, наскільки сумлінно вони працюватимуть, залежатиме ставлення громадян і до них особисто, і до Національної поліції в цілому. «Будьте вірними Присязі, чесними, сміливими й гуманними. Нехай вам щастить у службі та особистому житті», – зазначила начальник департаменту.

Від імені батьків до керівництва навчального закладу та випускників звернулася Лариса Коваленко: «Сьогодні для нас, батьків, важлива і хвилююча подія. Наші діти закінчили один із найпрестижніших вишів держави.  Вони стали дорослими і відповідальними, впевненими в собі, в своїх силах. В їх очах горить іскорка бажання чесно і самовіддано служити людям та захищати нашу державу. Ми пишаємося ними!

Дорогі наші випускники! У цей святковий день від імені батьків бажаю вам бути здоровими і щасливими, успіхів вам в особистому житті та службі, нехай оминають вас усі біди та негаразди, а доля завжди буде прихильною до вас».

ВЗГ ХНУВС