Під час урочистостей відбулася церемонія посвячення випускників в захисники правопорядку. Під бій барабану молоді офіцери вишикувалися на килимовій доріжці, та, знявши головні убори, стали на коліно, решта випускників зняли головні убори. Ректор університету з перначем підходив до кожного та, поклавши пернач на плече, промовляв: «Посвячую». Після завершення церемоніалу Валерій Сокуренко звернувся до молоді: «Ви закінчили університет, отримали професію і за кілька днів роз’їдетеся по всіх областях нашої держави. Ви будете нести службу в практичних підрозділах управлінь Національної поліції України. Упевнений, що високий рівень теоретичних знань та практичних навичок, які ви отримали під час навчання, дадуть змогу впевнено почуватися в обраній професії, підвищувати свій професіоналізм, набувати практичного досвіду. Завжди пам’ятайте, що університет вірить у вас! Служіть так, щоб вас поважали люди та оберігав Господь Бог!».

Від колективу Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Васильович також подякував усім, хто, не дивлячись на складний для країни час, допомагає розбудовувати університет.

Прийшов час прощатися випускникам з Прапором університету. Це право було надано лейтенанту поліції Валерію Єременку. На девіз Національної поліції України «Служити і захищати!» курсанти тричі відповіли: «Клянемось!»

Під час урочистостей гостям продемонстрували виступи підрозділів карабінерів, барабанщиць та художньої самодіяльності. Завершився захід лейтенантським вальсом у виконанні випускників.

По завершенні урочистих заходів усі присутні мали можливість оглянути розташовану на плацу бойову та спеціальну техніку, зразки зброї Національної поліції України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби, а також спеціальне обладнання, надане Харківським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України.

ВЗГ ХНУВС