У Мінську відбувся світовий чемпіонат з шахів (рапіду та бліцу) серед юнаків та дівчат у віковій категорії до 8, 10 та 12 років. Серед учасників змагань були й представники Харківської шахової школи – Тихон Черняєв та Святослав Базакуца, які виступили в категорії до 10 років.

Абсолютним переможцем в обох видах змагань – з рапіду та бліцу у віковій категорії до 10 років став Тихон Черняєв, який набрав 8 очок з 9 можливих і отримав дві золоті медалі. Святослав Базакуца у змаганнях з рапіду посів VI місце, а з бліцу – IV. Усього в цій віковій категорії за перемогу змагалися 237 юних шахістів.

Слід зазначити, що Харківська обласна федерація шахів, яку очолює Сергій Гусаров (ректор Харківського національного університету внутрішніх справ 2012–2015 рр.), багато робить для популяризації шахового спорту серед молоді. Це і відкриття шахових секцій у школах Харкова, організація та проведення змагань, спонсорська допомога шахістам та багато іншого. Серед основних завдань Харківської обласної федерації шахів – відкриття та підтримка талантів, пропаганда Харківської шахової школи.

ВЗГ ХНУВС