У Харківській міській раді відбулося нагородження переможців міського конкурсу студентських проектів «Харків – місто молодіжних ініціатив». Цей конкурс, організований за ініціативи  Харківського міського голови Геннадія Кернеса, проводиться в Харкові третій рік поспіль.

За підсумками двох турів експертними радами були визначені 50 кращих проектів у чотирьох номінаціях: «Розумному місту – креативна молодь», «Рідному Харкову – стабільний розвиток», «Харків – територія успішної кар'єри» і «Харків – місто відкрите, творче, толерантне». І місце отримали 10 робіт, інші проекти розподілилися порівну між ІІ та ІІІ місцем. Їх тематика – благоустрій та розвиток Харкова: боротьба з екологічними проблемами в місті, поліпшення сфери охорони здоров'я, освіти, розвитку бізнесу тощо. 

Церемонію нагородження провів Харківський міський голова Геннадій Кернес. Авторам кращих проектів він вручив Подяки та грошові призи. На реалізацію своїх проектів переможці конкурсу отримали по 20 тис. грн., автори проектів, які посіли ІІ місце, – по 15 тис. грн, та по 10 тис. грн. – за ІІІ місце.

Харківський національний університет внутрішніх справ  представили курсант ІІ курсу факультету № 1 Віталій Найда з проектом «Школа мужності», який став переможцем в своїй номінації, та курсанти 3 курсу факультету № 1 Вікторія та Олена Цебинога з проектом «Харків за права дитини», який здобув срібну нагороду. Обидві роботи були підготовлені під науковим керівництвом провідного наукового співробітника відділу організації наукової роботи кандидата юридичних наука Володимира Чумака.

Наступного року, як зазначив Геннадій Кернес, призовий фонд конкурсу збільшиться на 5 тис. грн. за кожне призове місце.  Усього в конкурсі «Харків – місто молодіжних ініціатив» цього року взяли участь 1240 студентів з усіх вузів міста. У фіналі міського етапу конкурсу були представлені 92 роботи. Відбіркові тури проходили на базі вищих навчальних закладів міста.

Слід зазначити, що низка проектів-переможців попередніх років уже успішно реалізовані. 

ВЗГ ХНУВС