У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася чергова зустріч випускників факультету № 1, які закінчили виш 20 років потому. Такі зустрічі завжди надзвичайно емоційні та зворушливі. До університету завітали 120 випускників. Вони раділи одне одному, багато спілкувалися, ділилися новинами та спогадами про навчання у виші. 

Варто відмітити, що діти багатьох із випускників навчаються на різних факультетах університету. Так, Андрій Великодний, син Андрія Великодного, є випускником 2018 року факультету № 2; Ярослава Долинна, донька Андрія Долинного, навчається на третьому курсі факультету № 1; Олексій Чижов, син Костянтина Чижова – на другому курсі факультету № 2;  на другому курсі факультету № 1 також навчається Вероніка Онишко, донька Олексія Онишко; на першому курсі факультету № 1 здобуває знання Андрій Шепелєв, син Андрія Шепелєва; на другому та першому курсах факультету № 6 навчаються сини Валерія Рикова та Олександра Музичука. Батьки порекомендували своїм дітям виш, у якому самі навчалися 20 років потому. Це є найкращим підтвердженням високого статусу поліцейського навчального закладу, якісної підготовки майбутніх фахівців.

Випускників привітали перший проректор університету Дмитро Швець та проректор Анатолій Клочко, які наголосили, що навчальний заклад пишається своїми випускниками, їх досягненнями та завжди радий бачити знову у своїх стінах.

Перед випускниками виступили академік Олександр Бандурка, який був під час навчання випускників (1994-1998 рр.) ректором університету та Володимир Тесленко, який на той час очолював юридичний факультет. На урочистих заходах також були присутні: Микола Городиський - заступник начальника юридичного факультету; начальники курсів Сергій Варнавський, Анатолій Клочко та Юрій Кирилішин; заступники начальників курсів Юрій Ахтирський, Віктор Єдин, Віталій Сагайдачний; командир навчального взводу Валерій Курочка.

Випускникам продемонстровано фільм про Харківський національний університет внутрішніх справ та відеоролик про проходження урочистим маршем під час випуску у 1998 році та фото презентація часів навчання в університеті (1994-1998 рр.).

За вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих кадрів для органів та підрозділів МВС України, високий професіоналізм, вимогливість, наполегливість, ініціативність та відданість справі виховання майбутніх правоохоронців та з нагоди святкування 20-ї річниці випуску курсами «А» та «Б» юридичного факультету Університету внутрішніх справ (1994-1998 рр. навчання), організаційним комітетом випускників було вручено подяки та пам’ятні подарунки: Олександру Бандурці, Володимиру Тесленку, Миколі Городиському, Сергію Варнавському, Анатолію Клочку, Юрію Кирилішину, Юрію Ахтирському, Віктору Єдину, Віталію Сагайдачному Валерію Курочці та Сергію Колтакову – керівникам університету та факультету, а також офіцерам курсової ланки (1994-1998 рр.), яких радісно привітали випускники.

За продовження кращих традицій із підготовки висококваліфікованих кадрів для органів та підрозділів МВС України, повсякденне впровадження в життя девізу університету «Знання. Закон. Честь» під час виховання майбутніх правоохоронців та з нагоди святкування 20-ї річниці випуску курсами «А» та «Б» юридичного факультету Університету внутрішніх справ (1994-1998 рр.) висловлено подяку ректорові Харківського національного університету внутрішніх справ Валерію Сокуренку.

Випускники були приємно вражені тими змінами, які відбулися у виші, надзвичайно красивою стала територія університету, сучасні навчальні корпуси й аудиторії та полігони, спортивна база, сквери. Тож, щоб внести і свою частку у розбудову Альма-матер, випускники подарували університету дві газонокосарки та картину.

Під час урочистостей випускникам продемонстрували виступи підрозділи карабінерів та барабанщиць. 

На згадку про перебування у виші та за традицією, започаткованою випускниками у 2018 році, на містку «Єдності», що розташований біля навчального корпусу 1/4 факультету № 1, був прикріплений навісний замок із пам’ятним надписом «Випуск 1998 р. Юридичний факультет». Зараз на містку «Єдності» прикріплено два замки від випускників 1998 та 2018 років навчання, що є символом 20-ти річної єдності випускників, поваги і любові до своєї Альма-матер – Харківського національного університету внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС