У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Національної поліції України. Особовий склад навчального закладу привітав ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.

День Національної поліції України – це  професійне свято людей, доля яких – служити і захищати, попри ризик і небезпеку виконувати важливий для суспільства обов’язок – захищати права і свободи громадян, інтереси держави від протиправних посягань. Сьогодні українські правоохоронці не лише виконують поліцейські функції – охороняють публічну безпеку і порядок, але й  беруть участь в антитерористичній операції на Сході країни, ризикуючи життям і здоров’ям виконують завдання із захисту територіальної цілісності та незалежності нашої держави.

Звертаючись до поліцейських, ректор університету зазначив: «Сьогодні працівники поліції окрім захисту прав і свобод громадян борються з тероризмом, сепаратизмом, захищають цілісність нашої держави, її суверенітет. Так, у 2014 році працівники Харківського національного університету внутрішніх справ відстояли Харків від сепаратистів і сьогодні він український. Завдяки Міністру внутрішніх справ, його позиції було вжито достатньо заходів, щоб Харків залишився мирним українським містом. Він є форпостом української держави на Сході і стоїть міцно. Я переконаний, що сили, які є в Україні, деокупують Донбас і Україна буде цілісною і незалежною державою.

Навчати поліцейських – справа складна, але люди, які працюють у нашому університеті, знають, як це робити  – фахово і відповідально. Сьогодні багато наших випускників гідно несуть службу в усіх куточках України. Від їх професіоналізму, відповідальності, сумлінного виконання своїх обов’язків, залежить ставлення людей і до поліції, і до держави в цілому. Тож ми повинні навчити майбутніх працівників поліції завжди керуватися девізом Національної поліції України «Служити та захищати!».

Вітаю усіх із професійним святом! Бажаю здоров’я, наснаги, миру та сімейного благополуччя! Слава Україні!».

За зразкове виконання службового обов’язку, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу підготовки фахівців для Національної поліції та з нагоди Дня Національної поліції України чотири працівники та слухач магістратури університету були відзначені нагородами МВС України, подяками Харківського міського голови та відзнаками голови адміністрації Слобідського району Харківської міської ради. Двадцяти двом курсантам університету за сумлінне ставлення до навчання, зразкове виконання службових обов’язків, активну участь у громадському житті університету та з нагоди Дня Національної поліції України правами ректора було присвоєно спеціальні звання молодшого складу поліції – капрал поліції.

Завершилися урочистості виступами підрозділів карабінерів, барабанщиць, духового оркестру та учасників художньої самодіяльності.

ВЗГ ХНУВС