Курсанти групи 14-5 факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей відвідали Харківський історичний музей, де переглянули виставку «Харків ХІХ століття».

Матеріали виставки ілюструють політичне, економічне, наукове і культурне життя Харкова ХІХ століття. Військова та статська служби представлені чиновницьким мундиром, кавалерійськими еполетами, ківером, а також військовими нагородами. Ордени, медалі та хрести розповідають про військові звитяги, в тому числі, про події Вітчизняної війни 1812 р. Численні листівки, фоторепродукції з відомих картин зображують битву при Бородіно, учасниками якої були Харківський драгунський, Охтирський, Ізюмський та Сумський гусарські полки.

Початок становлення Харкова як значного індустріального центру представлений матеріалами, які розповідають про розвиток залізничного транспорту, створення та діяльність найбільших підприємств міста.

На виставці також представлені особисті речі та документи визначних харківських вчених, діяльність яких дала поштовх для швидкого зростання міста і його перетворення на один з осередків наукового та культурного життя. Відвідувачі мають змогу побачити меморіальні речі І. І. Мечникова, В. П. Воробйова, В. Я. Данилевського, Л. Л. Гіршмана, М. Ф. Сумцова, Г. Ф. Квітки-Основ’яненка, П. А. Грабовського та багатьох інших.

Окрасою виставки є живописні полотна: С. І. Васильківського, П. О. Левченка, О. І. Волошинова, І. Ю. Репіна. Значний інтерес представляють матеріали відомих харківських фотографів: О. Іваницького, А. Федецького, М. Овчіннікова, А. Скассі.

ВЗГ ХНУВС