Відбулися урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. Після традиційного урочистого внесення Державного Прапора України та Прапора університету присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників України та правоохоронців і поклали квіти до пам’ятника.

Випускників привітали ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та перший заступник директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Микола Громико.  Вони зазначили, що кожний випускник пройшов шлях випробувань, показав досить високий рівень знань і, склавши Присягу, служитиме  в одному з підрозділів Національної поліції України. Побажали їм успіхів у роботі, кар’єрного зростання та завжди дотримуватися букви Закону.

48 випускників, повторюючи гуртом слова Присяги за своїм колегою рядовим поліції Олександром Пімоновим, обіцяли вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

За новою традицією було відзначено науково-педагогічного працівника університету, визнаного найкращим за результатами опитування серед слухачів курсів, які оцінювали його професіоналізм, науковий та творчий підхід до викладання, об’єктивність і принциповість. Кирку – символ нелегкої, але благородної та почесної праці викладача у підготовці та навчанні поліцейських нової генерації – ректор університету вручив викладачу циклу загально-правових дисциплін Інституту післядипломної освіти Сергію Захарченку.

Весь особовий склад проголосив гасло Інституту післядипломної освіти – «Прагнути! Досягати!».

Поліцейські жетони випускникам курсів вручили перший заступник директора Департаменту МВС України Микола Громико, ректор університету Валерій Сокуренко, т.в.о. директора Департаменту захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України підполковник поліції Андрій Рябець.

Від імені випускників до присутніх звернувся Михайло Ковальчук, який подякував керівництву та колективу університету за знання та досвід, отриманий під час навчання й запевнив, що випускники гідно виконуватимуть свої службові обов’язки, захищаючи права та свободи громадян. 

Завершились урочистості музичним вітанням від учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС