В адміністрації Слобідського району Харківської міської ради відбулася нарада щодо забезпечення безпеки населення Харкова та Харківської області. Розглядалися, зокрема, питання протидії тероризму – профілактика, виявлення, припинення, розкриття та розслідування терористичних актів та ліквідація їх наслідків. У нараді взяли участь керівний склад районної адміністрації, представники Управління СБУ в Харківській області, Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради, Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області, Харківської міської прокуратури № 5, районного відділу цивільного захисту Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області, а також проректор Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, доцент Анатолій Клочко.

Основна мета заходу – попередження, виявлення та припинення терористичних актів і злочинів терористичної спрямованості, прийняття організаційних і практичних заходів, направлених на забезпечення безпеки мирних жителів, підприємств, організацій та установ району м. Харків.

Виступаючи з доповіддю, Анатолій Миколайович зазначив, що працівники та курсанти університету беруть участь у заходах з попередження та припинення актів тероризму та диверсій. Так, 200 курсантів університету – мешканці Донецької та Луганської областей – проходили практику у відділах Національної поліції цих областей. Також курсанти вишу постійно залучаються до несення служби щодо забезпечення публічної безпеки та порядку на території Харкова, Слобідського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Харківській області, під час проведення культурно-масових заходів та ін.

Анатолій Миколайович зазначив, що велика робота проводиться науковцями університету щодо вивчення, вжиття запобіжних заходів та протидії різним видам злочинів. Діє у навчальному закладі й науково-дослідна лабораторія з проблем протидії злочинності, працівники якої займаються й теоретичними розробками, і співпрацюють з територіальними підрозділами поліції в м. Харкові, Харківській області та в інших областях України. Розробляються підручники, пам’ятки, що регулюють адміністративну діяльність органів поліції, висвітлюють особливості превентивної роботи поліції, зокрема в частині налагодження взаємодії поліції та громадян, дають практичні рекомендації щодо особливостей організації підтримання публічної безпеки та порядку, захисту й дотримання прав і свобод людини тощо.

Учасників засідання ознайомили з алгоритмами дій, запропонованими УСБУ щодо попередження терористичних актів, та надали листівки для розміщення на інформаційних стендах підприємств, організацій та установ Харкова.

ВЗГ ХНУВС