У Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося урочисте вручення поліцейським довідок про отримання первинної професійної підготовки. Випускники, а це 32 представники Сумської, Чернігівської, Тернопільської, Хмельницької та Волинської областей, вже наступного дня розпочнуть свою службу дільничними офіцерами поліції.

Під час урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Т.в.о. директора центру підполковник  поліції Дмитро Дівочий від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка привітав випускників і зазначив, що кожний пройшов складний шлях відбору і має реалізуватися у професії задля забезпечення правопорядку в державі, захисту громадян від протиправних посягань, адже девіз Національної поліції України – «Служити та захищати!». «Нехай ваша служба буде спокійною і безпечною для ваших сімей, які чекатимуть вашого повернення, і нехай вона стане вашим покликанням у житті», – зазначив Дмитро Миколайович. Заступник директора центру капітан поліції Олександр Мінченко наголосив, що вибір професії поліцейського – це свідомий вибір дорослої людини: «І лише від вас залежить якою буде ваша служба. Ви – нове покоління поліцейських, яким не можна не виправдати довіру людей! Будьте гідними їх сподівань і надій!».

Завершилися заходи урочистим маршем випускників.

«Академія поліції», м. Суми