В останній день квітня у сервісі Google Scholar (Google Академії) «Бібліографічні посилання» були створені та розпочали повноцінне функціонування бібліометричні профілі періодичних друкованих наукових фахових видань університету – збірника наукових праць «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ» та журналу «Право і Безпека».

Створення таких профілів стало черговим кроком на шляху просування видань у світовій системі наукових комунікацій. Їх наявність дозволяє громадськості певним чином оцінити наукову значущість як видання у цілому, так і окремих розміщених у ньому публікацій.

Університетські видання стали також першими в системі МВС України і на сьогодні єдиними в юридичній галузі, які було включено до інформаційно-аналітичної системи «Бібліометрика української науки» – всеукраїнського проекту Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського.

Ознайомитися з бібліометричними профілями можна, перейшовши за посиланнями:

«Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ»;

«Право і Безпека».

Ученим слід також мати на увазі, що сервіси Google Академії дозволяють науковцям та їхнім колективам оприлюднювати результати своїх напрацювань у вигляді бібліометричних профілів (портретів), де представлено сферу їхньої діяльності, впорядковано списки публікацій, розраховано індекси та побудовано діаграми цитувань тощо. У цілому бібліометричний портрет можна розглядати як візитівку вченого в Інтернеті, а оприлюднення результатів досліджень в Інтернеті є сьогодні невід’ємним елементом професійної діяльності, своєрідним звітом фахівця суспільству за надану можливість займатися науковою діяльністю. Тому створення таких портретів слід розглядати як обов’язок вченого. Передивитися індивідуальні профілі науковців Харківського національного університету внутрішніх справ можна за посиланням.

ВЗГ ХНУВС