Провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи Харківського національного університету внутрішніх справ кандидат юридичних наук Володимир Чумак взяв участь у тренінгу за Програмою «Молодіжний працівник»–2018.

Організаторами триденного базового тренінгу стали Міністерство молоді та спорту України спільно з Комунальною установою «Харківський обласний центр молоді», ГО «МИР»,  Програма розвитку ООН, UNICEF та Державний інститут сімейної та молодіжної політики за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. У тренінгу взяли участь лідери та активісти громадських і благодійних організацій, що працюють з молоддю, держслужбовці, які відповідають за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівнях, а також працівники інших організацій, залучених до роботи з молоддю незалежно від форми власності.

Головна мета навчання – підвищення кваліфікації спеціалістів з акцентом на роботі в умовах децентралізації, а саме – розробка та реалізація обґрунтованої молодіжної політики на локальному та регіональному рівнях. Під час навчання учасники тренінгу опрацювали такі модулі, як молодіжна політика і молодіжна робота, громада і молодіжна робота в громаді, компетенції молодіжного працівника.

По закінченні тренінгу з учасниками програми зустрівся заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев. Він привітав  молодих людей із закінченням навчання та вручив свідоцтва про підвищення кваліфікації. Цей документ засвідчує, що отримані знання дозволяють учасникам тренінгу виступати тренерами у програмах, спрямованих на реалізацію молодіжної політики на європейських принципах.

«Ми весь час кажемо, що треба підтримувати молодь, молодіжні програми та ініціативи, але до цього подібних семінарів для молоді не було. Ми пишаємося, що в нас нарешті вийшло вивести підтримку та заохочення молоді на якісно новий рівень», – відзначив під час зустрічі Анатолій Бабічев.

ВЗГ ХНУВС