Відбулися урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. У заході взяли участь перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, проректори Анатолій Клочко, Олександр Грищенко, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління патрульної поліції в м. Харків майор поліції Размік Оганесян, а також керівництво та особовий склад Інституту післядипломної освіти, працівники університету, батьки та рідні випускників.

Після традиційного урочистого внесення Державного Прапора України та Прапора університету присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників України та правоохоронців і поклали квіти до пам’ятника. Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка випускників привітав перший проректор вишу Дмитро Швець та т.в.о. начальника Управління патрульної поліції в м. Харків Размік Оганесян. Вони зазначили, що кожний випускник пройшов складний шлях випробувань, продемонстрував витримку й наполегливість в оволодінні новими знаннями та навичками. Дмитро Швець та Размік Оганесян побажали поліцейським успіхів у роботі, кар’єрного зростання та завжди керуватися Законом.

45 випускників, промовляючи слова Присяги, обіцяли вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки. Дмитро Швець та Размік Оганесян вручили випускникам поліцейські жетони.

Відбулася традиційна церемонія вручення кирки – символа нелегкої, але благородної та почесної праці викладача у підготовці та навчанні поліцейських нової генерації. Дмитро Швець вручив відзнаку викладачу Інституту післядипломної освіти старшому лейтенанту поліції Ганні Янюк. За результатами опитування слухачів курсів, її було визнано кращим викладачем. Оцінювалися професіоналізм, науковий та творчий підхід до викладання, об’єктивність і принциповість.

Прозвучали слова "Прагнути! Досягати!", які є девізом Інституту післядипломної освіти університету. 

Від імені випускників до присутніх звернувся Яків Шеховцов, який подякував керівництву та колективу університету за знання та досвід, отримані під час навчання, й запевнив, що випускники гідно нестимуть службу в лавах Національної поліції України, захищаючи права та свободи громадян. 

Завершились урочистості музичним вітанням від учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС