8 травня в Україні відзначають День пам’яті і примирення. На Меморіалі Слави у Лісопарку відбулося покладання квітів. У заходах взяли участь керівники Харківської області та міста, депутати всіх рівнів, представники політичних та громадських організацій, правоохоронних органів, ветерани, мешканці Харкова, гості.

У заходах також взяли участь і представники Харківського національного університету внутрішніх справ – ректор навчального закладу Сергій Гусаров, радник ректора Олександр Бандурка, проректори, працівники університету, курсанти та студенти. Разом з усіма присутніми на урочистому заході вони поклали квіти до підніжжя пам’ятнику Матері–Батьківщині та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

За словами Сергія Гусарова,  молодь повинна знати і поважати історію своєї Батьківщини і свого народу. «Ми робимо усе можливе, щоб пам'ять про ті страшні події і велика вдячність за перемогу тим, хто пожертвував заради неї своїм життям і здоров’ям, ніколи не згасала у наших серцях, – сказав Сергій Гусаров. – Саме тому одним із головних пріоритетів нашого університету є національно-патріотичне виховання».

На меморіалі відбулася урочисто-траурна панахида за всіма загиблими воїнами.

8 та 9 травня панахиди за загиблими також відбудуться й в усіх храмах Харківської області.

 

ВЗГ ХНУВС