У Міністерстві внутрішніх справ України проходить триденний практичний семінар для фахівців Національної поліції України на тему «Поширення кращих поліцейських практик з розслідування справ сексуальної експлуатації дітей», який відбувається за сприяння та підтримки Посольства Великої Британії в Україні. У ньому бере участь і декан факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції В’ячеслав Марков.

Відкрили семінар Посол її Величності Королеви Посольства Великої Британії в Україні Джудіт Гоф та заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.

Тетяна Іванівна зазначила, що захист та безпека громадян, особливо маленьких українців – це один із пріоритетних напрямків роботи МВС, а завданням є створення середовища, в якому захищатимуться права всіх без виключення. Захист прав дитини стоїть на національному рівні. Заступник Міністра внутрішніх справ України навела статистичні дані UNICEF, згідно яких кожна п’ята дитина на планеті стає жертвою сексуального насильства.

У семінарі беруть участь представники ювенальної превенції зі всієї країни.

Питання, що будуть розглядатися під час проходження семінару, цікаві з точки зору отримання європейського досвіду захисту прав та статевої недоторканості дітей, а також можливості імплементації отриманого досвіду у практичну площину діяльності Національної поліції України.

 

ВЗГ ХНУВС