У м. Астана (Республіка Казахстан) відбувся Чемпіонат світу з грепплінгу, в якому у складі збірної команди України взяли участь спортсмени Харківського національного університету внутрішніх справ – курсант 2 курсу факультету № 1 Анатолій Єгіазарян та курсант 2 курсу факультету № 3 Катерина Шакалова. Усього в змаганнях взяли участь більше тисячі спортсменів з 21 країни світу.

За результатами змагань Анатолій Єгіазарян виборов два третіх місця – у розділах грепплінг та грепплінг гі. Катерина Шакалова – ІІІ місце в розділі грепплінг. У командному заліку доросла збірна України з грепплінгу посіла ІІ місце в розділі грепплінг і ще одне ІІ місце в розділі грепплінг гі.

Під час ранкового шикування на плацу перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець поздоровив спортсменів з перемогою та побажав їм нових спортивних досягнень.

Грепплінг – це вид спортивного єдиноборства, який поєднує в собі техніку всіх борцівських дисциплін з мінімальними обмеженнями по використанню больових і задушливих прийомів. Вважається європейською модифікацією японської боротьби джиу-джитсу.

ВЗГ ХНУВС