Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Європейського Союзу представив у Харкові проект UPSHIFT Україна, що спрямований на розвиток професійних навичок підлітків та молоді. Мета проекту – покращити перспективи працевлаштування соціально вразливої молоді, яка постраждала від конфлікту на сході України, допомогти вирішити соціальні та екологічні проблеми у громадах тощо. Проект UPSHIFT Україна реалізовує Фонд «Професійний розвиток Харкова» у межах програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Свою програму, спрямовану на соціалізацію проблемних підлітків, представили на розгляд конкурсної комісії курсанти 3 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Юлія Синявська, Віталій Найда та студент 3 курсу Харківського національного медичного університету Іван Панаско. Слід зазначити, що з 65 заявлених на конкурс проектів, комісією було відібрано лише десять, серед яких був і проект курсантів нашого вишу. За кожною творчою групою був закріплений тренер, який допомагав та надавав поради молоді як краще та ефективніше втілити в життя свій задум.

Після захисту проекту та оголошення результатів програма, запропонована курсантами університету була визнана однією з кращих й отримала грошовий грант – 60 тис. грн. на реалізацію. Також усі учасники проекту UPSHIFT Україна отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС